De voordelen van een WIPER maairobot.

Uw gazon laten maaien door een maairobot kent vele voordelen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk dat je het zelf niet meer hoeft te doen en daarmee dus tijd bespaart die je op een andere manier kunt besteden.

 

Bespaart tijd

Tijdsbesparing is één van de belangrijkste redenen om uw gazon te laten maaien door een maairobot. Deze werkt geheel zelfstandig. Je hoeft er niet bij te zijn als de robot zijn werk doet.

De tijd die je daarmee bespaart kun je gebruiken om andere (leuke) dingen te doen. Ook kun je de maairobot laten maaien op tijden dat je er anders überhaupt niet aan toe zou komen. Bijvoorbeeld 's nachts kan de maairobot prima z'n werk doen zodat het gazon overdag vrij blijft voor andere activiteiten. Bijvoorbeeld spelende kinderen. (houd er wel rekening mee dat een maairobot altijd een beperkte hoeveelheid geluid veroorzaakt die 's nachts misschien door mensen als hinderlijk kan worden ervaren)

 

Bespaart geld

Een maairobot is een stuk zuiniger dan een benzine grasmaaier of zitmaaier. Een maairobot kent geen kosten voor benzine, filters, olie etc. Wel zijn er kosten voor het opladen van de accu, maar deze zijn, afhankelijk van het type robot, laag tot zeer laag.

Wel adviseren we een jaarlijkse servicebeurt te laten uitvoeren van de maairobot. Bij deze servicebeurt worden alle elektrische delen/motoren gecheckt, wordt de maaier grondig schoongemaakt, wordt gekeken of er geen inwendige waterschade is, wordt de software eventueel voorzien van updates en wordt de maaier weer klaar gemaakt voor een nieuw, probleemloos maaiseizoen.

Gratis bemesting

Een groot voordeel van het maaien met een maairobot is mulching. Doordat de maairobot zeer frequent maait, is het grasafval zeer fijn en dient als natuurlijke bemesting voor uw gazon. Het gemaaide gras verdwijnt "onzichtbaar" tussen het gras en uw gazon ziet er altijd netjes en strak uit. Door deze natuurlijke bemesting blijft uw gazon groener en kan het beter tegen droogte. Daarnaast heeft onkruid minder kans om uw gazon te ontsieren door de hoge maaifrequentie van de maairobot.

Een maairobot mulcht optimaal in tegenstelling tot duw- of zitmaaiers met een mulchfunctie. Deze worden minder frequent ingezet en hierbij komt dan een grotere hoeveelheid gras in één keer op het gazon te liggen. Dit veroorzaakt op den duur zogenaamde vervilting. Iets wat bij gebruik van een maairobot bijna niet meer voorkomt.

Een maairobot is zeer veilig

De veiligheid rondom maaien met een maairobot is gegarandeerd. Doordat de maaier rondom goed is afgeschermd zijn wegslingerende steentjes o.i.d. niet aan de orde. Verschillende sensoren op de maairobot zorgen er voor dat de maairobot bijvoorbeeld bij obstakels omkeert. Wanneer de maairobot wordt opgetild of kantelt, dan zorgen sensoren er voor dat het mes onmiddelijk stopt met draaien en dat de maaier handmatig weer aangezet moet worden. Verder kennen de meeste modellen een alarmsysteem met pincode. Dit zorgt ervoor dat de maairobot niet interessant is voor diefstal.

Sommige modellen zijn uitgerust met het zgn. geofence. Dit is een voorziening die een alarm geeft wanneer de maaier een vooringesteld gebied verlaat. Bijvoorbeeld als deze door onbevoegden wordt verplaatst.

Ruimtebesparing

Een maairobot neemt doorgaans veel minder ruimte in beslag dan een duw- of zitmaaier. Tijdens het maaiseizoen neemt hij zelfs helemaal geen ruimte in, in uw opslagruimte. En 's winters kan hij worden opgeborgen op een hoge plek zodat hij u nooit in de weg staat. Zelfs opbergen op zolder is mogelijk.

Conclusie

Als je alle voordelen op een rijtje zet, zou je haast denken dat je zelf niets meer hoeft te doen. Dat is niet helemaal waar. De grasranden en de plaatsen waar een maairobot niet kan komen, moeten eens in de zoveel tijd nog handmatig worden gemaaid. Echter dit kunt u doen wanneer het u het beste uitkomt. Het meeste werk zal u door de maairobot uit handen worden genomen.

U vraagt u misschien af of een maairobot geschikt is voor elke tuin. Bijna elke tuin kan worden gemaaid door een maairobot. Er zijn uiteraard situaties denkbaar waar het moeilijk wordt voor een robot om geheel autonoom z'n werk te doen, maar voor bijna elke situatie is een oplossing.

Wanneer u overweegt om een maairobot aan te schaffen, kom ik graag vrijblijvend bij u langs om de situatie samen met u in ogenschouw te nemen en te bekijken welke mogelijkheden er zijn, welke maairobot in uw geval het beste zou zijn etc. etc. Hierbij hou ik uiteraard rekening met uw wensen qua uitvoering, budget etc.

Profiteer van de aanbieding om de maairobot gratis te laten installeren en reageer vandaag nog. (aanbieding is excl. materiaalkosten en geldig voor de regio ca. 25 km rondom Heerenveen)